WOOCOMMERCE DATA, NU BETER INZICHTELIJK!

Een groot gedeelte van mensen die een webshop runnen maken daar aan de achterkant gebruik van WooCommerce voor. Nu is het zo dat duidelijke en actuele data / cijfers uit WooCommerce krijgen toch vaak een gevecht is geweest.

Niet-officiële WooCommerce apps

Er zijn 1001 (vast nog meer trouwens) oplossingen voor WooCommerce maar vaak leveren deze toch niet het resultaat / de inzichten die mensen echt willen zien. Buiten het feit dat ze lang niet altijd even netjes met data omgingen.

Maar de WooCommerce community heeft de afgelopen tijd duidelijk laten blijken dat er toch een ontzettend grote vraag is naar een dedicated mobiele apps op de voornaamste platformen (iOS en Android).

Natuurlijk waren er al niet officiële WooCommerce beheerders applicaties beschikbaar op zowel de Google Play Store als de Apple App Store.

Echter geen enkele third-party add-on welke probeerde een oplossing te bieden had bijster goede reviews. Volgens de gebruikers waren de meeste apps namelijk; te langzaam, te buggy en/of zelfs onvoldoende ondersteund door de ontwikkelaars.

Kortom ze vormden ondanks hun goede intentie een gevecht.

De suggestie voor het uitwerken van een officiële Android en iOS app op het WooCommerce suggestie bord ontving dan ook meer dan 500 upvotes. Wat een signaal vormde dat het hoog tijd werd om dit dan eindelijk eens te gaan realiseren.


Gelukkig lijkt er nu dus voortaan een vaste go-to te zijn;

DE OFFICIËLE WOOCOMMERCE APP IS EEN FEIT

Mede door de problemen die we hier relatief kort hebben aangekaart was het onvermijdbaar dat Automattic een dedicated app ging maken.

Voor de goede orde Automattic is het bedrijf achter zowel WordPress als WooCommerce.

De officiële WooCommerce app is door hen beschikbaar gesteld op de Google Play Store en de Apple App Store en is GRATIS te gebruiken. Hieronder vind je direct downloadlinks voor beide;

Google Play Store; https://play.google.com/store/apps/details?id=com.woocommerce.android

Apple App Store; https://itunes.apple.com/us/app/id1389130815?pt=299112&ct=wc_com_mobile_landing_page&mt=8


KORTE INTRODUCTIE WOOCOMMERCE

Voor de mensen die er (nog) niet in thuis zijn een korte introductie over wat nu precies WooCommerce is;

WooCommerce is naar eigen zeggen het meest aanpasbare eCommerce-platform voor het opbouwen van een online bedrijf. Gebouwd op WordPress, is het geïntegreerd met ’s werelds beste content management tools.  Van koffie-abonnementen tot Spaanse lessen tot sportschool-lidmaatschappen tot complexe eCommerce op bedrijfsniveau.


VEREISTEN VOOR GEBRUIK VAN DE WOOCOMMERCE APP

Wat wel een punt van aandacht is dat voor het kunnen gebruiken van deze officiële app er aantal vereisten zijn waar je rekening mee dient te houden.

WooCommerce daadwerkelijk gebruiken spreekt natuurlijk voor zich (let wel op dit dient minimaal versie 3.5 te zijn). Maar de Jetpack plugin is misschien minder voor de hand liggend. Daarom willen we in deze ook even kort toelichten wat Jetpack is en inhoud.

Jetpack

Jetpack is een plugin die tevens wordt onderhouden door de jongens van Automattic.
Voor de goede orde gaat het hier om de gratis variant, een betaalde versie van Jetpack is niet noodzakelijk. (Maar als je de optimalisaties die ze bieden interesseren kan het een goede keuze zijn, meer informatie zie; https://nl.jetpack.com maar dat hoort niet binnen de scope van dit item)

Jetpack voorziet in; Beveiliging, prestaties en site-beheer: de beste manier om met WordPress te werken, is door Jetpack te gebruiken. Dat is in ieder geval hoe Jetpack zichzelf profileert.

Jetpack probeert een redelijk aantal zaken te doen. Dat is wat wij met een woord multi-purpose noemen. Daarmee bedoelen we dat het niet een core ding probeert af te vangen. Multi-purpose kan dan ook betekenen dat je maar bepaald gedeelte echt gebruikt en dat de rest overhead vormt.

Maar het is dus een vereiste voor om van deze nieuwe en behulpzame app voor WooCommerce gebruik te maken.


KLANTERVARING OFFICIËLE WOOCOMMERCE APP

Een van onze klanten, Maarten Laheij van SlimmeDeursloten.nl loopt graag aan het voorfront van nieuwe ontwikkelingen. Hij heeft de officiële WooCommerce dus al even getest en was in ieder geval al flink te spreken over de inzichten en het gemak dat het hem gaf.

Het heeft zijn leven met WooCommerce als systeem al een stuk aangenamer gemaakt door de inzichten die het bied.


WAT VOOR INZICHTEN KRIJG JE?

Weer een app erbij horen we sommige mensen denken, maar laten we eens duidelijk maken wat het betekend voor jou;

Bestellingen bekijken en bewerken
Blader, filter of zoek naar specifieke orders. Tik om bestelinformatie te bekijken – inclusief product (en), waarde, klantgegevens, verzendgegevens en notities.

Bestellingen bekijken en bewerken

Volg onderweg je winkel

Bekijk welke producten het beste presteren. Controleer uw totale omzet en bekijk bestel- en bezoekersgegevens per week, maand en jaar.

Volg onderweg je winkel

Real-time bestelwijzigingen
Ontvang meldingen over winkelactiviteit – inclusief nieuwe bestellingen en productrecensies.

Real-time bestelwijzigingen

Maar daarnaast maakt het ook je data op een duidelijke en praktische manier inzichtelijk, waar je ook bent.

Kortom zoals ook WooCommerce het zelf promoot; Your Store In Your Pocket.
(Jouw winkel in je broekzak) en hoe simpel dat ook klinkt, het is het juiste gevoel dat ze je proberen te geven.

Want jij moet ook al heb je het druk, ben je onderweg en dus niet in de buurt van je werkstation goed weten wat er speelt omtrent je webshop.


DUIDELIJKHEID VAN ZAKEN

Zulke ontwikkelingen zien we als LanthopusX natuurlijk enorm graag. Een van de dingen waar we ons voor projecten voor onze klanten altijd hard voor maken is dat we een omgeving willen opleveren die werkt voor hen.

Dat betekend dat die omgeving ingericht moet worden zodat de workflow aansluit bij hoe jij die voor ogen hebt. Maar ook dat je resultaten en inzichten op een makkelijk en praktische manier moet kunnen inzien in bijvoorbeeld een dashboard.

Met die reden juichen we deze officiële ontwikkeling op gebied van WooCommerce dan ook enorm toe. We hopen van harte dat deze toevoeging  je leven met WooCommere makkelijker maakt!

Ben je op gebied van WooCommerce opzoek naar iets specifieks buiten alleen deze inzichten, dan kunnen wij daar vast en zeker in voorzien.

Maar ook al is het buiten WooCommerce om, laat ons weten waarnaar je opzoek bent, we hebben een team van specialisten op een heel scala aan gebieden, ook daar kunnen we je vast en zeker bij helpen.

Neem gerust even contact op zodat we samen met je onder het genot van goede kop koffie je exacte wensen kunnen bespreken! Dan maken wij de workflow die voor jou werkt!

1 Points

Next Article


Algemene Voorwaarden